vendégkönyv
Közérdekű


Új Magyaroszág fejlesztési terv

Szlovák Magyar együttműködési program

 
 

PROFCULTSPORTCOOP

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
"Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.“

Projekt címe:
„Szakmaiság, kultúra, sport – együttműködés Szímő és Mosonszolnok községek között”

acronym: PROFCULTSPORTCOOP

Projekt kódja: SKHU/WETA/1901/4.1/027

Pályázatunk Szímő és Mosonszolnok települések közti, intézményi szintű együttműködését kívánja bővíteni szakmai és kulturális programok segítségével. A két település közt 2010-ben volt megkötve a testvértelepülési szerződés, de együttműködésük több évtizedre nyúlik vissza, amely keretében a két önkormányzat és testületeik, valamint a községek civil szervezetei, iskolái évente több ízben látogatják meg egymást és szerveznek közös rendezvényeket. Pályázatunkban nagy hangsúlyt fektetünk a kult. aktivitások mellett a szakmai programokra is. Mindkét projektpartnernél szervezünk ilyen jellegű aktivitást, ahová meghívjuk a két régió polgármesterit, akik kistérségi szervezetekben, LEADER csoportokban dolgoznak együtt, hogy tapasztalatot cseréljenek és jó gyakorlatokat mutassanak be egymásnak környezetvédelmi, turisztikai, kulturális témákban, valamint megbeszéljék fejlesztési terveiket ezeken a területeken, továbbá lehetőségeiket az ipari parkok fejlesztése és telepítése terén is.
A helyi civil szervezetek együttműködése a pályázat keretében a sportszervezetek közös rendezvényei lesznek, ahol a sport és szórakozás mellett szakmai tapasztalatcserére is sor kerül. A két község iskoláskorú gyermekei részére Szímőn színjátszó és alkotótábort szervezünk szakember vezetésével, akik a projekt keretében később meglátogatják Mosonszolnok települést és a környék nevezetességeit is.
Közös kulturális rendezvényeink főként a hagyományőrzésre, gasztronómiára koncentrálnak. Fontosnak tartjuk a szímői születésű Jedlik Ányos hagyatékának őrzését. A rendezvény tudományos szimpóziummal kezdődik, és átadásra kerül a kuratórium által odaítélt Jedlik Ányos díj átadása is, felvidéki magyar természettudományban kiemelkedő eredményt elért tudós részre.
A projekt keretében összefoglaló film készül a rendezvényekről, információs röplapok, plakátok a projekt aktivitásairól.
Célunk a pályázó két község és ezen községek régiójának együttműködését fejleszteni kulturális és szakmai szinten.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
3. Összetartozás napja – 2021.09.25

 
Rövidfilm a programokról 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

[ « vissza ]
[ oldal tetejére ]