vendégkönyv
Közérdekű


Új Magyaroszág fejlesztési terv

Szlovák Magyar együttműködési program

 
 

CULTTOURCOOP

 


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

"Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.“

Projekt címe:

„Kultúra, turizmus és egészség – együttműködés Mosonszolnok és Szímő között”

Projekt kódszáma: SKHU/WETA/1901/4.1/221
acronym: CULTTOURCOOP

Mosonszolnok és Szímő Községek önkormányzata az Interreg V-A Együttműködési Program Szlovákia - Magyarország Kisprojekt Alapból PT 4 – Közintézmények és a határtérségben élő emberek határon átnyúló együttműködésének javítása  prioritási tengelyen belül kapott támogatást.
A SKHU / WETA / 1901 / 4.1 / 221 számú "CULTTOURCOOP" projekt vezető partnere Mosonszolnok község magyar oldalán, a projekt partnere a szlovák oldalon Szímő Község Önkormányzata.
A projekt teljes költségvetése 57.626,00 euró, melyből az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatása 48.982,09 euró.
Pályázatunk Mosonszolnok és Szímő települések közti, intézményi szintű együttműködést kívánja folytatni és bővíteni szakmai és kulturális programok segítségével. A két település közt 2010-ben volt megkötve a testvértelepülési szerződés, de együttműködésük több évtizedre nyúlik vissza, amely keretében a két önkormányzat és testületeik, valamint a községek civil szervezetei, iskolái évente több ízben látogatják meg egymást és szerveznek közös rendezvényeket. Pályázatunkban nagy hangsúlyt fektetünk a kulturális aktivitások mellett a szakmai és egészségügyi programokra is.
A szakmai program bemutatja a két település testületi tagjai részére az elért eredményeket, jó gyakorlatokat. További téma lesz az identitás erősítése, fiatalok helyben maradása, támogatások megvalósítása ennek érdekében, a település tisztaságának biztosítása, természeti és turisztikai adottságok kihasználása.
A helyi civil szervezetek együttműködése az egészségnap keretében valósul meg Mosonszolnokon, ahol a lakosok, valamint az iskolás-korúak egészségügyi szűrővizsgálatokon vehetnek részt mindkét településről. A diákok előadáson vesznek részt az egészséges életmód és táplálkozás kialakításáról és meglátogatják az önkormányzat gyümölcsösét és egészségkertjét.
A két község diákjai részére Szímőn nyári turisztikai és alkotótábort szervezünk szakember vezetésével. Lehetőségük lesz megismerni csónakázással a Vág folyó természeti szépségeit, a fekete gólya védett madarat, turisztikai lehetőségeket a régióban.
A közös kulturális rendezvényeink, fesztiváljaink főként a hagyományőrzésre, gasztronómiára koncentrálnak.
A projekt keretében összefoglaló film készül a rendezvényekről, információs röplapok, plakátok a projekt aktivitásairól.
Célunk a pályázó két község együttműködését fejleszteni kulturális és szakmai szinten.


 

Aktivitások (megvalósult programok):

 


Szerződések

Számlák

 
Árajánlatkérés beszerzési eljárásban Flesch Károly Nonprofit Kft.

Árajánlatkérés beszerzési eljárásban Turbovoice Bt.

Árajánlatkérés beszerzési eljárásban Egyetem Étterem és Konyha Kft.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

[ « vissza ]
[ oldal tetejére ]